Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14674

Ingredience

30 g Bambusové výhonky
2 ks Cibule
120 g Cukr krupice
40 dkg Kapr obecný
1 ks Mrkev kořen
6 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Sherry brandy
2 polévková lžíce Solamyl
250 ml Voda pitná
3 ks Zázvor celý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 604 kcal
Kilojoule 2 528kJ
23% Sacharidy 83 g
245% Tuky 184 g
6% Sodík 112 mg
69% Bílkoviny 39 g

Ryba na sladkokyselo postup přípravy receptu:

1

Kapra dobře omyjeme, na každé straně ryby uděláme nožem 3 příčné řezy. Odstraníme všechny ploutve kromě hřbetní, ocas seřízneme do dvou ostrých špiček.

2

Ve woku zahřejeme vodu, ponoříme do ní rybu a přidáme sherry a několik plátků čerstvého zázvoru. Přiklopíme a stáhneme z ohně, necháme asi 20 minut stát, aby se ryba ve vodě dovařila. Zda je ryby již hotová zjistíme tak, že zatáhneme za hřbetní ploutev, jde-li uvolnit, je ryba vařená. Přendáme na nahřátý servírovací talíř a udržujeme v teple.

3

Ve woku necháme 4 lžíce vody, přidáme nakrájené bambusové výhonky, cibuli, cukr, nasekaný česnek, očištěnou a nakrájenou mrkev, ocet, sojovou omáčku, solamyl a zbylý pokrájený zázvor a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčkou přelijeme rybu, zbytek podáváme zvlášť.

Poznámka

Rybu můžeme také upéci v troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept