Skleněné ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skleněné ovoce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 14690 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
Sirup | |
---|---|
1 ks | Banány |
225 g | Cukr krupice |
1 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Skleněné ovoce | |
75 ml | Mléko polotučné |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
75 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 63,3mg |
Draslík | 253,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr krupice, Jablka, Olej stolní, Voda pitná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Skleněné ovoce postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru dáme všechny suroviny na těsto, rozmixujeme na hladké těsto. Vylijeme do mísy a namáčíme v něm ovoce. |
2 | V hrnci se silným dnem smícháme cukr, vodu, olej a vaříme na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a vaříme zprudka, dokud není směs světlehnědá. |
3 | Ve woku rozpálíme olej a ovoce obalené v těstíčku na něm osmažíme. Hotové ovoce vyjmeme a ještě horké pomocí kleští ponoříme do sirupu. Zamícháme, aby se celý kousek stejnoměrně namočil. |
4 | Ihned přendáme do ledové vody, aby sirup ztuhl. Přendáme na pomaštěný talíř. Když karamel ztvrdne a ovoce vychladne, přeneseme na čistý servírovací talíř nebo tác. |
Poznámka
Sirup nesmí příliš zhnědnout.