Skleněné ovoce

40 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
3 g
Cukr
66 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mixéru dáme všechny suroviny na těsto, rozmixujeme na hladké těsto. Vylijeme do mísy a namáčíme v něm ovoce.
  • 2
    V hrnci se silným dnem smícháme cukr, vodu, olej a vaříme na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a vaříme zprudka, dokud není směs světlehnědá.
  • 3
    Ve woku rozpálíme olej a ovoce obalené v těstíčku na něm osmažíme. Hotové ovoce vyjmeme a ještě horké pomocí kleští ponoříme do sirupu. Zamícháme, aby se celý kousek stejnoměrně namočil.
  • 4
    Ihned přendáme do ledové vody, aby sirup ztuhl. Přendáme na pomaštěný talíř. Když karamel ztvrdne a ovoce vychladne, přeneseme na čistý servírovací talíř nebo tác.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.