Jednoduchý recept

Pšeničné tortilly

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14697

Ingredience

450 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Sůl
6 polévková lžíce Tuk
280 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 224 kcal
Kilojoule 938kJ
8% Sacharidy 27 g
14% Tuky 11 g
9% Sodík 177 mg
8% Bílkoviny 4 g

Pšeničné tortilly postup přípravy receptu:

1

Mouku z tukem zapracujeme do konzistence drobenky, postupně přiléváme horkou vodu a vytvoříme měkké, tvárné těsto. V případě celozrné mouky budeme potřebovat více vody. Přikryjeme utěrkou.

2

Na pomoučněném vále zpracujeme těsto, které se nelepí. Zakryjeme vlhkou utěrkou.

3

Z těsta odkrajujeme kousky cca velikosti 3 polévkových lžic. Zbytek uchováme pod utěrkou. Pomoučněným válečkem vyválíme velmi tenkou placku, pomocí talíře vykrojíme přesně do kruhu o průměru 25 cm. Takto zpracujeme všechno těsto. Tortilly klademe na sebe a hojně sypeme moukou, aby se neslepily. Zakryjeme utěrkou.

4

Zahřejeme pánev se silným dnem a vložíme tortillu, pečeme z každé strany 10 vteřin. Klademe na sebe.

Poznámka

Tortilly se podávájí horké ke všem mexickým jídlům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept