Pšeničné tortilly

65 min.
Mexiko

Ingredience

    • 1lžíceSůl
    • 6lžicTuk
    • 280mililitrůVoda pitná
    • 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Vápník
8 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku z tukem zapracujeme do konzistence drobenky, postupně přiléváme horkou vodu a vytvoříme měkké, tvárné těsto. V případě celozrné mouky budeme potřebovat více vody. Přikryjeme utěrkou.
  • 2
    Na pomoučněném vále zpracujeme těsto, které se nelepí. Zakryjeme vlhkou utěrkou.
  • 3
    Z těsta odkrajujeme kousky cca velikosti 3 polévkových lžic. Zbytek uchováme pod utěrkou. Pomoučněným válečkem vyválíme velmi tenkou placku, pomocí talíře vykrojíme přesně do kruhu o průměru 25 cm. Takto zpracujeme všechno těsto. Tortilly klademe na sebe a hojně sypeme moukou, aby se neslepily. Zakryjeme utěrkou.
  • 4
    Zahřejeme pánev se silným dnem a vložíme tortillu, pečeme z každé strany 10 vteřin. Klademe na sebe.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.