Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14706

Ingredience

2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
3 ks Cibulka jarní
1 špetka Cukr krupice
4 polévková lžíce Hrozinky
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej kukuřičný
4 polévková lžíce Oříšky piniové
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
10 ks Rajčata
280 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 polévková lžíce Sýr Gouda 45%
1 kávová lžička Sůl
12 ks Tortilla
2 ks Vejce slepičí
340 g Vepřové maso mleté
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 777 kcal
Kilojoule 3 249kJ
19% Sacharidy 69 g
63% Tuky 47 g
15% Sodík 310 mg
43% Bílkoviny 24 g

Enchiladas postup přípravy receptu:

1

Do mixéru dáme oloupaná a semen zbavená rajčata, papriku, cibuli, česnek, chilli papričky bez semen, sůl, cukr a vše rozmixujeme na jemnou kaši.

2

Máslo nebo tuk rozpustíme ve větší pánvi, přidáme rajčatovou kaši, protlak a dusíme asi 5 minut.

3

Vejce ušleháme se smetanou, přidáme 1 lžíci horké rajčatové kaše a rychle zamícháme. Směs vrátíme do pánve i se zbytkem rajčatové směsi. Na mírném plameni za stálého míchání necháme zhoustnout, nevaříme.

4

Na pánvi osmažíme vepřové maso, mícháme aby se nespeklo. Když je maso téměř hotové, zesílíme oheň a zprudka osmažíme. Přidáme rozinky, piniová jádra, sůl a pepř.

5

Spojíme asi čtvrtinu omáčky s masem a směs rozdělíme do všech tortil. Směs navršíme na jednu stranu tortily a svineme ji. Konce necháme otevřené, aby byla část náplně vidět.

6

Enchiladas položíme spodkem dolů na plech a zalijeme zbytkem omáčky tak, aby konce zůstaly odkryté. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě asi 20 minut, dokud omáčka nezačne bublat. Posypeme cibulkou a ihned podáváme.

Poznámka

Do pokrmu patří tortilly (12 ks).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept