Platýz v pikantní rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýz v pikantní rajčatové omáčce
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14713 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
0,3 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
0,3 kávová lžička | Zázvor mletý |
Platýz v pikantní rajčatové omáčce | |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř cayenský |
4 ks | Platýz - filety |
90 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Chilli paprička, Cibule, Cukr krupice, Kmín drcený, Koriandr mletý, Rajčata, Sůl, Zázvor mletý, Oregano sušené, Pepř cayenský, Platýz - filety mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Platýz v pikantní rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme olej a na mírném ohni osmažíme nakrájenou cibuli, celer, chilli papričku a koření. Přidáme konzervovaná rajčata, zbývající přísady a přivedeme k varu. Stáhneme oheň a za občasného míchání dusíme 20 minut. Odstavíme. |
2 | Smícháme žervé, oregáno a pepř, dáme stranou. |
3 | Z ryb stáhneme kůži. Filety pomažeme sýrovou směsí a svineme, zajistíme párátky. Položíme na pomaštěný pekáč, zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě asi 10 minut. |
4 | Zalijeme rajčatovou omáčkou a pečeme ještě 10-15 minut. Ryba je hotová, jestliže je na dotyk pevná a neprůhledná. |
5 | Podáváme s rýží a avokádovým salátem. |