Recept

Platýz v pikantní rajčatové omáčce

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14713

Ingredience

Omáčka
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
0,3 kávová lžička Kmín drcený
0,3 kávová lžička Koriandr mletý
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata
1 špetka Sůl
0,3 kávová lžička Zázvor mletý
Platýz v pikantní rajčatové omáčce
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř cayenský
4 ks Platýz - filety
90 g Žervé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 276 kcal
Kilojoule 1 154kJ
3% Sacharidy 11 g
10% Tuky 7 g
12% Sodík 234 mg
73% Bílkoviny 41 g

Platýz v pikantní rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme olej a na mírném ohni osmažíme nakrájenou cibuli, celer, chilli papričku a koření. Přidáme konzervovaná rajčata, zbývající přísady a přivedeme k varu. Stáhneme oheň a za občasného míchání dusíme 20 minut. Odstavíme.

2

Smícháme žervé, oregáno a pepř, dáme stranou.

3

Z ryb stáhneme kůži. Filety pomažeme sýrovou směsí a svineme, zajistíme párátky. Položíme na pomaštěný pekáč, zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě asi 10 minut.

4

Zalijeme rajčatovou omáčkou a pečeme ještě 10-15 minut. Ryba je hotová, jestliže je na dotyk pevná a neprůhledná.

5

Podáváme s rýží a avokádovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept