Chorizo en sidra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chorizo en sidra
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 14739 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
280 g | Klobása Chorizo |
2 kávová lžička | Ocet Sherry |
3 kávová lžička | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička | Petržel - nať |
125 ml | Víno jablečné |
60 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 61,6mg |
Draslík | 55,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 206,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Ocet Sherry, Olej olivový, Petržel - nať, Víno jablečné, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chorizo en sidra postup přípravy receptu:
1 | Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli a smažíme asi 3 minuty, dokud cibule nezměkne. Přisypeme papriku, smažíme ještě minutu. |
2 | Zvýšíme teplotu, přilijeme cidre, vývar, bobkový list a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu, povaříme asi 5 minut, přidáme kolečka klobásy chorizo a ještě cca 5 minut vaříme, až směs zhoustne. |
3 | Vmícháme sherry ocet a nasekanou petrželku. Ihned podáváme. |
Poznámka
Ocet použijeme dle chuti. Cidre je alkoholický jablečný nápoj.