Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 14759

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 kg Brambory
0,5 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Olej olivový
3 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř cayenský
1 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 126 kcal
Kilojoule 529kJ
7% Sacharidy 27 g
1% Tuky 1 g
8% Sodík 151 mg
9% Bílkoviny 5 g

Patatas bravas postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, propláchneme, osušíme. Pánev naplníme do jedné třetiny olejem a rozpálíme. Brambory osmahneme do zlatova, necháme okapat na ubrousku.

2

Všechna rajčata nařízneme na špičce do kříže, na 10 vteřin ponoříme do vroucí vody, vyndáme, ponoříme do studené vody, vyndáme a oloupeme.

3

V hrnci rozpálíme olej, přidáme pokrájenou červenou cibuli a usmažíme. Přimícháme utřený česnek, papriku, pepř a smažíme ještě 1 - 2 minuty.

4

Přidáme rajčata, bobkový list, 90 ml vody a za občasného promíchání vaříme asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne. Necháme trochu vychladnout, vyndáme bobkový list a v mixéru zpracujeme do hladka. Vrátíme do hrnce a prohřejeme.

5

Rozpálíme olej z pánve po bramborách, znovu v něm osmahneme brambory. Přendáme na ubrousek. Druhé smažení zajistí že budou brambory opravdu křupavé a omáčka se do nich nebude tak rychle vsakovat.

6

Hotové brambory naložíme na talíř a zalijeme omáčkou, posypeme petrželkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Brambory použijeme odrůdy Désirée, rajčata Roma.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept