Recept

Balcalao s červenou paprikou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14795

Ingredience

0,3 kávová lžička Chilli papričky - vločky
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mražená
1 ks Paprika červená
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
400 g Treska aljašská
60 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 85 kcal
Kilojoule 354kJ
1% Sacharidy 5 g
1% Tuky 1 g
9% Sodík 180 mg
23% Bílkoviny 13 g

Balcalao s červenou paprikou postup přípravy receptu:

1

Tresku balcalao namočíme na 20 hodin do studené vody, tu během doby asi 3-4x vyměníme, tímto rybu zbavíme přebytečné soli.

2

Tresku dáme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 5 minut, slijeme a necháme 10 minut vychladnout. Stáhneme z kůže a rozdrobíme na větší kousky, kosti vybereme.

3

Papriku rozkrojíme na čtvrtky, vyndáme semena a grilujeme slupkou nahoru v troubě při režimu gril, dokud paprika nezčerná a nezačnou se na ní tvořit puchýře. Hotovou papriku vložíme do igelitového sáčku a necháme vychladnout. Oloupeme a nakrájíme na proužky.

4

V pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme asi 3 minuty, dokud nezesklovatí. Přidáme utřený česnek, chilli, papriku a smažíme ještě minutu. Zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň, přilijeme víno a povaříme ještě asi 30 sekund.

5

Zmírníme teplotu, přidáme nakrájená rajčata, protlak a za občasného promíchání vaříme 5 minut, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme tresku, zakryjeme a vaříme 5 minut. Přidáme grilovanou papriku a dle potřeby dosolíme. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept