Zdravý recept

Ryba pečená v soli

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14796

Ingredience

2 ks Citrony
1 ks Fenykl sladký - hlíza
1800 g Okouník mořský
3000 g Sůl
4 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 048kJ
5% Sacharidy 18 g
11% Tuky 8 g
14552% Sodík 291 g
156% Bílkoviny 88 g

Ryba pečená v soli postup přípravy receptu:

1

Rybu opláchneme a otřeme dosucha, naplníme plátky citrónu, fenyklu a snítkami tymiánu.

2

Polovinu soli nasypeme do větší pečící nádoby a na ni položíme rybu, zahrneme zbývající solí a přitlačíme směrem dolů, aby se dobře obalila.

3

Pečeme v troubě předehřáté na 200° C asi 30-40 minut. Vrchní vrstvu soli opatrně odhrneme ke straně, sloupneme z ryby kůži a dáváme pozor, aby na rybě nezůstala žádná sůl.

4

Podáváme horké nebo studené s česnekovou majonézou.

Poznámka

Rybu použijeme mořskou např. mořského okouna nebo tarpona.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept