Jednoduchý recept

Ragú polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 148

Ingredience

33,3 g Cibule
40 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
266,6 g Kosti hovězí řídké
100 g Květák
400 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,2 g Muškátový květ
0,2 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
10 g Polévkové koření
20 g Sůl
266,6 g Telecí maso přední
66,6 g Tuk
1200 ml Voda pitná
100 g Zelenina kořenová
40 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 089kJ
3% Sacharidy 11 g
19% Tuky 14 g
46% Sodík 930 mg
35% Bílkoviny 20 g

Ragú polévka postup přípravy receptu:

1

Kosti omyjeme, na drobno rozsekáme a zalijeme částí vody. Mírně osolíme, uvedeme do varu a zvolna vaříme nejméně 2 hodiny.

2

Potom přidáme opláchnuté maso, očištěnou, opláchnutou a nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a uvaříme téměř doměkka. Maso vyjmeme a nakrájíme na drobnější kostičky.

3

Květák opláchneme, rozebereme na menší růžičky, zalijeme trochou vody, osolíme a částečně uvaříme.

4

Z větší části tuku a prosáté mouky připravíme světlou jíšku, přidáme muškátový květ a za stálého prošlehávání ji zalijeme vývarem z masa a kostí, odvarem z květáku a zbylou dávkou vody.

5

Uvedeme do varu, přidáme mletý pepř a nejméně 20 minut zvolna vaříme.

6

Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.

7

Nakonec do polévky vložíme na malé kostičky nakrájené telecí maso, žampiony (očištěné, opláchnuté, nakrájené na plátky a podušené na zbylém tuku), květák a hrášek a ještě krátce povaříme.

8

Polévku dochutíme polévkovým kořením, přisolíme a převaříme.

9

Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku spolu s malými knedlíčky vkládáme do polévky při podávání.

10

Příprava knedlíčků: Žemli nebo veku oloupeme, rozkrájíme na malé kostičky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout.

11

Máslo rozšleháme s vejcem, osolíme, okořeníme květem a pepřem, přidáme omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku, navlhčenou žemli a strouhanku. Vše dobře promícháme.

12

Ze vzniklé hmoty tvarujeme knedlíčky a vaříme je v mírně osolené vodě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept