Ragú polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú polévka
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 148 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
33,3 g | Cibule |
40 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
266,6 g | Kosti hovězí řídké |
100 g | Květák |
400 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,2 g | Muškátový květ |
0,2 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
10 g | Polévkové koření |
20 g | Sůl |
266,6 g | Telecí maso přední |
66,6 g | Tuk |
1200 ml | Voda pitná |
40 g | Žampiony čerstvé |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 73,2mg |
Draslík | 205,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 58,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Květák, Muškátový květ, Sůl, Tuk, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí řídké, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Polévkové koření, Telecí maso přední, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ragú polévka postup přípravy receptu:
1 | Kosti omyjeme, na drobno rozsekáme a zalijeme částí vody. Mírně osolíme, uvedeme do varu a zvolna vaříme nejméně 2 hodiny. |
2 | Potom přidáme opláchnuté maso, očištěnou, opláchnutou a nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a uvaříme téměř doměkka. Maso vyjmeme a nakrájíme na drobnější kostičky. |
3 | Květák opláchneme, rozebereme na menší růžičky, zalijeme trochou vody, osolíme a částečně uvaříme. |
4 | Z větší části tuku a prosáté mouky připravíme světlou jíšku, přidáme muškátový květ a za stálého prošlehávání ji zalijeme vývarem z masa a kostí, odvarem z květáku a zbylou dávkou vody. |
5 | Uvedeme do varu, přidáme mletý pepř a nejméně 20 minut zvolna vaříme. |
6 | Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem. |
7 | Nakonec do polévky vložíme na malé kostičky nakrájené telecí maso, žampiony (očištěné, opláchnuté, nakrájené na plátky a podušené na zbylém tuku), květák a hrášek a ještě krátce povaříme. |
8 | Polévku dochutíme polévkovým kořením, přisolíme a převaříme. |
9 | Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku spolu s malými knedlíčky vkládáme do polévky při podávání. |
10 | Příprava knedlíčků: Žemli nebo veku oloupeme, rozkrájíme na malé kostičky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. |
11 | Máslo rozšleháme s vejcem, osolíme, okořeníme květem a pepřem, přidáme omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku, navlhčenou žemli a strouhanku. Vše dobře promícháme. |
12 | Ze vzniklé hmoty tvarujeme knedlíčky a vaříme je v mírně osolené vodě. |