Pečený cejn s paprikou, chilli a bramborami

Celkový čas:
110 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
90 minut

Ingredience

Počet porcí
2 ks
Bobkový list
800 g
Brambory
1200 g
Cejn velký
3 stroužek
Česnek
1 ks
Chilli paprička
1 ks
Cibule
0,5 ks
Citrony
60 ml
Olej olivový
1 ks
Paprika červená
1 polévková lžíce
Petržel - nať
60 ml
Sherry brandy
1 kávová lžička
Sůl
4 ks
Tymián čerstvý

Postup

1

Z ryby odřízneme ploutve a vložíme jí do větší nekovové nádoby. Šťávu z citrónu vymačkáme do vnitřní dutiny ryby. Přilijeme 2 lžíce oleje a dáme na 2 hodiny do lednice.

2

Pekáč velikosti ryby vymažeme olejem, dno vyložíme polovinou plátků brambor, posypeme plátky česneku, petrželí, červenou cibulí, solí chilli a nasekanou paprikou. Navrch dáme opět plátky brambor, zalijeme 80 ml vody a zakapeme zbylým olejem. Zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 190° C asi 1 hodinu.

3

Zvýšíme teplotu trouby na 220° C. Rybu zevnitř i zvenku dobře osolíme, dovnitř vložíme snítky tymiánu a bobkový list. Z každé strany uděláme do ryby 4 šikmé zářezy, položíme ji na brambory a do zářezů po stranách ryby vložíme plátky citrónů, aby připomínaly ploutve. Pečeme odkryté 30 minut.

4

Hotovou rybu zalijeme suchým sherry a dáme ještě na 3 minuty do trouby. Podáváme přímo z pekáče.

Nutriční hodnoty

Kalorie 690 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 48 g
Tuky 29 g
Uhlovodany 48 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 1 g
Sodík 221,6 mg
Vláknina 27 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,8 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 143,4 mg
Vitamín E 0,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 22,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz