Recept

Pečený cejn s paprikou, chilli a bramborami

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14801

Ingredience

2 ks Bobkový list
800 g Brambory
1200 g Cejn velký
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
0,5 ks Citrony
60 ml Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 polévková lžíce Petržel - nať
60 ml Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
4 ks Tymián čerstvý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 885kJ
13% Sacharidy 48 g
38% Tuky 29 g
11% Sodík 222 mg
110% Bílkoviny 62 g

Pečený cejn s paprikou, chilli a bramborami postup přípravy receptu:

1

Z ryby odřízneme ploutve a vložíme jí do větší nekovové nádoby. Šťávu z citrónu vymačkáme do vnitřní dutiny ryby. Přilijeme 2 lžíce oleje a dáme na 2 hodiny do lednice.

2

Pekáč velikosti ryby vymažeme olejem, dno vyložíme polovinou plátků brambor, posypeme plátky česneku, petrželí, červenou cibulí, solí chilli a nasekanou paprikou. Navrch dáme opět plátky brambor, zalijeme 80 ml vody a zakapeme zbylým olejem. Zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 190° C asi 1 hodinu.

3

Zvýšíme teplotu trouby na 220° C. Rybu zevnitř i zvenku dobře osolíme, dovnitř vložíme snítky tymiánu a bobkový list. Z každé strany uděláme do ryby 4 šikmé zářezy, položíme ji na brambory a do zářezů po stranách ryby vložíme plátky citrónů, aby připomínaly ploutve. Pečeme odkryté 30 minut.

4

Hotovou rybu zalijeme suchým sherry a dáme ještě na 3 minuty do trouby. Podáváme přímo z pekáče.

Poznámka

Ryba by měla vážit cca 1250 g.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept