Jednoduchý recept

Jahodová polévka se svítkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 14812

Ingredience

1 ks Citrony
4 polévková lžíce Cukr krupice
125 ml Džus jablečný
800 g Jahody zahradní
1 ks Meduňka
40 g Máslo čerstvé
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 ks Vanilkový lusk
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 321kJ
11% Sacharidy 39 g
22% Tuky 16 g
3% Sodík 68 mg
15% Bílkoviny 8 g

Jahodová polévka se svítkem postup přípravy receptu:

1

Vejce rozmícháme se lžící cukru, smetanou a dření vydlabanou z vanilkového lusku. Hmotou naplníme nízkou vymazanou formu, přikryjeme pergamenovým papírem potřeným máslem, vložíme do vodní lázně a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

2

Upečený svítek po vychladnutí vyklopíme a nakrájíme na čtverečky.

3

Jahody omyjeme, několik necháme na ozdobu a zbylé rozpůlíme. Spirálovitě oloupanou kůru z omytého citronu dáme do jablečné šťávy a uvedeme do varu. Přidáme jahody, znovu necháme přejít varem a vyjmeme kůru. Vše rozmixujmeme, vmícháme zbylý cukr a necháme vychladnout.

4

Polévku podáváme s vaječným svítkem, ozdobenou jahodami a lístky meduňky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept