Recept

Mořský okouník se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14820

Ingredience

250 g Celer bulvový
250 g Mrkev kořen
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
600 g Okouník mořský
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Pórek
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 237kJ
4% Sacharidy 16 g
15% Tuky 11 g
18% Sodík 369 mg
53% Bílkoviny 30 g

Mořský okouník se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Omyté porce ryby osušíme, pokapeme octem, osolíme a opepříme.

2

Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu chvíli podusíme na másle, osolíme a zalijeme vínem. Přidáme omytý pórek nakrájený na kolečka a dusíme ještě 5 minut. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.

3

4 čtverce alobalu potřeme máslem a položíme na ně porce okouníka. Pokryjeme podušenou zeleninou a alobal uzavřeme.

4

Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept