Celerové řízky se sýrovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerové řízky se sýrovou náplní
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14823 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
600 g | Celer bulvový |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Gouda 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 154,3mg |
Draslík | 617,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Celerové řízky se sýrovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Celer oloupeme a nakrájíme na plátky silné 1 cm. |
2 | Uvedeme do varu víno, vývar a citronovou šťávu, vložíme plátky celeru, povaříme 5 minut, vyjmeme a necháme okapat. |
3 | Do každého plátku vodorovně nařízneme kapsu. Celer osolíme, opepříme a do kapsy vložíme plátek sýru. |
4 | Naplněný celer postupně obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance smíchané s nasekanými bylinkami. |
5 | Na pánvi rozehřejeme máslo a olej a celerové řízky smažíme po obou stranách dozlatova. |