Vaječný salát s červenou čočkou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku vaříme v osolené vodě asi 15 minut, potom ji scedíme a v sítu propláchneme studenou vodou.
  • 2
    Vejce uvaříme natvrdo (asi 10 minut), vyjmeme, zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na dílky.
  • 3
    Polníček a rukolu omyjeme, rukolu můžeme natrhat na kousky.
  • 4
    Slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme na pánvi dokřupava.
  • 5
    Ocet smícháme se solí, pepřem a cukrem. Nakonec zašleháme olej a přidáme opečenou slaninu.
  • 6
    Polníček, rukolu, vejce a čočku upravíme na talíře a zalijeme částí zálivky. Zbylou zálivku podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.