Vaječný salát s červenou čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječný salát s červenou čočkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14832 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Čočka červená |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce | Olej salátový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rukola |
200 g | Salát Polníček |
75 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 380,8mg |
Draslík | 393,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čočka červená, Cukr krupice, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej salátový, Pepř černý mletý, Rukola, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vaječný salát s červenou čočkou postup přípravy receptu:
1 | Čočku vaříme v osolené vodě asi 15 minut, potom ji scedíme a v sítu propláchneme studenou vodou. |
2 | Vejce uvaříme natvrdo (asi 10 minut), vyjmeme, zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na dílky. |
3 | Polníček a rukolu omyjeme, rukolu můžeme natrhat na kousky. |
4 | Slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme na pánvi dokřupava. |
5 | Ocet smícháme se solí, pepřem a cukrem. Nakonec zašleháme olej a přidáme opečenou slaninu. |
6 | Polníček, rukolu, vejce a čočku upravíme na talíře a zalijeme částí zálivky. Zbylou zálivku podáváme zvlášť. |