Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14837

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 ks Brambory
1 ks Cibule
220 g Cizrna
250 g Fazolové lusky zelené
500 g Hovězí žebra
1 ks Jelítka domácí žemlová
200 g Klobása Chorizo
1 kg Kuře
300 g Mangold
75 g Nudle rýžové
2 ks Pórek
250 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vepřové nožičky
125 g Vepřový bok
250 g Zelí hlávkové bílé
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,414 kcal
Kilojoule 5 914kJ
15% Sacharidy 53 g
125% Tuky 93 g
48% Sodík 954 mg
157% Bílkoviny 88 g

Cocido madrileňo postup přípravy receptu:

1

Cizrnu namočíme přes noc do studené vody, slijeme a propláchneme, zabalíme do kousku gázy.

2

Do velkého kastrolu nalijeme 3 litry studené vody, vložíme kuře, žebra, slaninu, špek a přivedeme k varu. Přidáme cizrnu, vepřovou nožku, klobásu a přivedeme k varu. Nakonec přidáme cibuli, bobkový list a půl lžičky soli. Vaříme zakryté 2 a půl hodiny.

3

Po 2 hodinách přivedeme k varu vodu v jiném hrnci, vložíme jelítko a zvolna vaříme asi 5 minut. Slijeme a odstavíme. Zelené fazolky zavážeme do gázy, do hrnce vlijeme ještě 1 litr vody a přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrouhané zelí, mangold, brambory, pórek, šafrán a 1 lžičku soli. Znovu přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut. Na posledních 10 minut vaření přidáme fazolky.

4

Slijeme vodu z hrnce s masem i z hrnce se zeleninou do dalšího, největšího hrnce, přivedeme k varu, osolíme a vložíme nudle. Vaříme zvolna 6-7 minut. Vyndáme cizrnu a vyklopíme jí na větší nahřátý talíř, stejně tak i fazolky a ostatní zeleninu. Špek vyhodíme, ostatní uzeniny a maso nakrájíme na silnější plátky.

5

Nandáme na jednu stranu talíře vedle zeleniny. Maso zalijeme několika lžícemi horkého vývaru. Zbytek, včetně nudlí přelijeme do polévkové mísy. Oba chody se podávají najednou, polévka jako první.

Poznámka

Do pokrmu patří tradiční suroviny. Jelítko morcilla, špek tocino a rýžové nudle vermicelli.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept