Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Tvarohoví zajíčci 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14845

Ingredience

300 g Mouka polohrubá
200 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pažitka
1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Tvaroh tučný
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 612 kcal
Kilojoule 2 560kJ
13% Sacharidy 46 g
56% Tuky 42 g
5% Sodík 95 mg
26% Bílkoviny 15 g

Tvarohoví zajíčci postup přípravy receptu:

1

Z mouky, másla, špetky soli a vejce vypracujeme těsto. Vytvarujeme z něj bochánek, zabalíme do fólie a necháme 60 minut chladit.

2

Potom těsto ještě mírně osolíme, rozválíme na plát silný asi 3mm a vykrajujeme z něj tvary zajíčků. Zajíce urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 10 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

3

Tvaroh umícháme s nasekanou pažitkou a smetanou do krému. Polovinu zajíčků krémem potřeme a slepíme zbylými zajíčky.

Poznámka

Z těsta připravíme asi 15 slepovaných zajíčků.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Tvarohoví zajíčci
Tento recept mě zaujal. Máme rádi po všem tom sladkém během svátků něco slaného k zobání. Bohužel mě recept zklamal. Těsto je velmi křehké, je tam moc másla a zřejmě i použití polohrubé mouky má svůj drobný podíl. Upečené tvary se lámaly a drobily při pouhém doteku prstů sad Ještě, že jsem pekla jako pokus, do svátků musím najít lepší recept. Nápad hezký, výsledek tristní. Palec dolů sorry

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept