Tvarohoví zajíčci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohoví zajíčci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14845 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
200 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh tučný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 120,1mg |
Draslík | 93,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 196,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 12% (konzumní), Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohoví zajíčci postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, másla, špetky soli a vejce vypracujeme těsto. Vytvarujeme z něj bochánek, zabalíme do fólie a necháme 60 minut chladit. |
2 | Potom těsto ještě mírně osolíme, rozválíme na plát silný asi 3mm a vykrajujeme z něj tvary zajíčků. Zajíce urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 10 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. |
3 | Tvaroh umícháme s nasekanou pažitkou a smetanou do krému. Polovinu zajíčků krémem potřeme a slepíme zbylými zajíčky. |
Poznámka
Z těsta připravíme asi 15 slepovaných zajíčků.
Tento recept mě zaujal. Máme rádi po všem tom sladkém během svátků něco slaného k zobání. Bohužel mě recept zklamal. Těsto je velmi křehké, je tam moc másla a zřejmě i použití polohrubé mouky má svůj drobný podíl. Upečené tvary se lámaly a drobily při pouhém doteku prstů