Koláč s utopenými švestkami

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
2 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo ušleháme v míse do pěny. Pozvolna přisypáváme cukr a vanilkový cukr a postupně vmícháme 2 vejce. Smícháme mouku s práškem do pečiva a solamylem, prosijeme na máslový krém a promícháme. Přilijeme mléko a vše rychle zpracujeme na hladké těsto.
  • 2
    Omyté švestky rozpůlíme, vypeckujeme a zamícháme do těsta. Těsto vložíme do rozevírací vymaštěné formy a povrch uhladíme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Po 45 minutách pečení přikryjeme formu alobalem.
  • 3
    Upečený koláč necháme vychladnout a potom jej vyjmeme z formy. Moučkový cukr utřeme dohladka se 4 lžícemi vody a vzniklou polevou koláč potřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.