Polévka s játrovou zavářkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s játrovou zavářkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14874 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
250 g | Játra hovězí |
1 špetka | Majoránka |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
1,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 302,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra hovězí, Majoránka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka s játrovou zavářkou postup přípravy receptu:
1 | Omytá játra nakrájíme na kousky a rozmixujeme je nebo jemně umeleme. |
2 | Z mouky, vajec, lžičky soli a trochy vody připravíme těstíčko. Vmícháme do něj majoránku, játra, 2 lžíce nasekané petrželky a pepř. Směs hněteme tak dlouho, až se v ní budou tvořit vzduchové bublinky. Necháme asi 1 hodinu odpočinout. |
3 | Hovězí vývar přivedeme k varu. Zavářku rozetřeme na prkénko a nožem seškrabujeme do vývaru. Vaříme, dokud zavářka nevyplave na povrch. |
4 | Při podávání posypeme polévku zbylou nasekanou petrželkou. |