Bramborová hnízda s jablky

65 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme. Smícháme je se změklým máslem (půl dávky), 4 žloutky, solí a špetkou muškátu. Kaší naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme 4 hnízda. Pečeme je v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 10 minut.
  • 2
    Omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. 8 jich necháme stranou, zbylé nakrájíme na malé kousky.
  • 3
    Mouku osmahneme na lžíci másla, zalijeme 125ml vody a vína a za stálého míchání necháme přejít varem. Přidáme okapané, nakrájené žampiony, prohřejeme, osolíme a opepříme.
  • 4
    Omáčku a nakrájená jablka upravíme do hnízd a pokrm ozdobíme mátou a dílky jablek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.