Jednoduchý recept

Zmrzlina á la mandlový turrón

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14914

Ingredience

195 g Cukr moučkový
50 g Mandle
100 ml Sherry brandy
435 ml Smetana 33% (šlehačka)
6 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 299kJ
12% Sacharidy 43 g
49% Tuky 37 g
1% Sodík 15 mg
15% Bílkoviny 8 g

Zmrzlina á la mandlový turrón postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku smícháme 115 g cukru a 60 ml vody, mícháme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a vaříme 6 minut, dokud sirup nezíská tmavou zlatohnědou barvu. Nesmí se však připálit.

2

Oloupané mandle rozprostřeme na plech, nalijeme na ně karamel, necháme ztuhnout.

3

Ušleháme žloutky s cukrem, až vznikne nadýchaný krém. Přišleháme sherry, vaječnou směs přelijeme do ohnivzdorné nádoby, umístěné do vodní lázně. Za stálého míchání zahříváme 10 - 15 minut, dokud krém nezhoustne a nenapění se. Vyjmeme z vodní lázně, přiklopíme a necháme vychladnout.

4

Smetanu ušleháme, aby byla pevná, ne však tuhá. Smícháme s vychladlou vaječnou směsí. Přendáme do mělké kovové nádoby a uložíme do mrazničky. Počkáme, dokud směs nezačne po stranách přimrzat, vyjmeme z mrazáku a ponorným mixérem ušleháme do hladka. Dáme znovu zmrazit, opakujeme celkem třikrát, dokud nebude zmrzlina vláčná. Nesmí v ní zkrystalizovat led.

5

Nadrťíme karamelizované mandle, po posledním šlehání je vmícháme do zmrzliny. Naposledy dáme zmrzlinu zmrazit ve vzduchotěsné nádobě překryté pergamenem a uzavřené víkem. Mrazíme nejméně 3 hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept