Recept

Churros a horká čokoláda

  • Španělsko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Churros a horká čokoláda 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14927

Ingredience

Horká čokoláda
1000 ml Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
200 g Čokoláda hořká
Churros a horká čokoláda
0,3 kávová lžička Cukr moučkový
110 g Cukr skořicový
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
50 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pomerančová kůra
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 772 kcal
Kilojoule 3 232kJ
27% Sacharidy 99 g
46% Tuky 34 g
6% Sodík 111 mg
32% Bílkoviny 18 g

Churros a horká čokoláda postup přípravy receptu:

1

Do hrnce se zesíleným dnem dáme máslo, mouku, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, moučkový cukr, sůl a 170 ml vody. Postavíme na mírný oheň a mícháme, dokud se nevytvoří těsto. Mícháme ještě 2 - 3 minuty, až se těsto nabalí na vařečku jako koule a nebude zanechávat na dně hrnce tenkou vrstvu.

2

Těsto přendáme do kuchyňského robotu, za chodu přidáme vejce. Nemixujeme moc dlouho, aby těsto nebylo příliš měkké. Hotové těsto přendáme do plnícího kornoutu s hubičkou ve tvaru hvězdičky o průměru 5 mm.

3

Ve větší pánvi rozpálíme olej na 180°C, do oleje vytlačujeme proužky těsta dlouhé 6 - 8 cm, vždy několik najednou. Jednou rukou můžeme těsto vytlačovat a druhou stříhat nůžkami. Churros smažíme asi 3 minuty, dokud nenaběhnou a nezískají zlatavou barvu. Jednou nebo dvakrát je obrátíme. Odkládáme na papírový ubrousek a ještě horké obalujeme ve skořicovém cukru.

4

Na čokoládu rozmícháme nejprve kukuřičný škrob se 2 lžícemi mléka na kašičku. Čokoládu a zbylé mléko dáme do rendlíku, na mírném ohni za stálého míchání zahříváme. Přimícháme kašičku ze škrobu, šleháme dokud směs nezačne vřít. Odstavíme z ohně, dle chuti můžeme přisladit a ještě 1 minutu šleháme. Podáváme horké s churros.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept