Vepřové frikasé v pórkovém krému - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové frikasé v pórkovém krému
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 14934 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Pórek |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
800 g | Vepřová kýta |
250 ml | Víno bílé |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 344,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tymián sušený, Vaječný žloutek slepičí, Vepřová kýta, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové frikasé v pórkovém krému postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Zprudka je opečeme v kastrolu na rozehřátém másle, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Zalijeme vínem, pod pokličkou zvolna dusíme asi 45 minut. |
2 | Potom k masu přidáme omytý, na kolečka pokrájený pórek a dusíme dalších 10 minut. Když maso změkne, odstavíme kastrol z plotny. |
3 | Rozšleháme zakysanou i sladkou smetanu se žloutky, vmícháme do pokrmu, podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Frikasé upravíme na talíře a podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.