Recept

Vepřové frikasé v pórkovém krému

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 14934

Ingredience

1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
600 g Pórek
50 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
2 ks Vaječný žloutek slepičí
800 g Vepřová kýta
250 ml Víno bílé
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 720 kcal
Kilojoule 3 012kJ
7% Sacharidy 25 g
59% Tuky 44 g
19% Sodík 374 mg
78% Bílkoviny 44 g

Vepřové frikasé v pórkovém krému postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Zprudka je opečeme v kastrolu na rozehřátém másle, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Zalijeme vínem, pod pokličkou zvolna dusíme asi 45 minut.

2

Potom k masu přidáme omytý, na kolečka pokrájený pórek a dusíme dalších 10 minut. Když maso změkne, odstavíme kastrol z plotny.

3

Rozšleháme zakysanou i sladkou smetanu se žloutky, vmícháme do pokrmu, podle chuti osolíme a opepříme.

4

Frikasé upravíme na talíře a podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept