Polévka z pražené krupice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z pražené krupice
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 1495 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 174 kcal
Kilojoule 727kJ
5% Sacharidy 17 g
13% Tuky 9 g
48% Sodík 950 mg
11% Bílkoviny 6 g
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 57,5mg |
Draslík | 283,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 56,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pšeničná krupice, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka z pražené krupice postup přípravy receptu:
1 | Krupici dozlatova osmažíme na másle a poté po malých dávkách přiléváme zeleninový vývar. |
2 | Povaříme cca 15 min. |
3 | Přilijeme do polévky rozkvedlané čerstvé vejce a krátce povaříme. |