Jednoduchý recept

Jahodové pyré se smaženým hermelínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14954
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

200 g Cukr želírovací
1000 g Jahody zahradní
100 ml Mléko polotučné
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej stolní
1 špetka Sůl
480 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 974 kcal
Kilojoule 4 077kJ
23% Sacharidy 84 g
76% Tuky 57 g
5% Sodík 101 mg
59% Bílkoviny 33 g

Jahodové pyré se smaženým hermelínem postup přípravy receptu:

1

Jahody očistíme, omyjeme a polovinu jich rozmixujeme a prolisujeme sítem. Smícháme se želírovacím cukrem a necháme prosladit.

2

Druhou polovinu jahod nakrájíme na kousky a vmícháme do jahodového pyré. Uložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky.

3

Vejce, mouku, mléko a sůl umícháme do těstíčka a necháme odpočinout 20 minut.

4

Ve vysokém hrnci rozpálíme olej, hermelíny obalíme v připraveném těstíčku a smažíme je dozlatova asi 4 minuty. Sýry vyjmeme a necháme chvíli na papríové utěrce.

5

Hermelíny spolu s jahodovým pyré upravíme na talíře a ozdobíme meduňkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept