Jahodové pyré se smaženým hermelínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodové pyré se smaženým hermelínem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14954 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
200 g | Cukr želírovací |
1000 g | Jahody zahradní |
100 ml | Mléko polotučné |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
480 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 211,2mg |
Draslík | 421,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 171,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 147,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jahody zahradní, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodové pyré se smaženým hermelínem postup přípravy receptu:
1 | Jahody očistíme, omyjeme a polovinu jich rozmixujeme a prolisujeme sítem. Smícháme se želírovacím cukrem a necháme prosladit. |
2 | Druhou polovinu jahod nakrájíme na kousky a vmícháme do jahodového pyré. Uložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky. |
3 | Vejce, mouku, mléko a sůl umícháme do těstíčka a necháme odpočinout 20 minut. |
4 | Ve vysokém hrnci rozpálíme olej, hermelíny obalíme v připraveném těstíčku a smažíme je dozlatova asi 4 minuty. Sýry vyjmeme a necháme chvíli na papríové utěrce. |
5 | Hermelíny spolu s jahodovým pyré upravíme na talíře a ozdobíme meduňkou. |