Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14964

Ingredience

16 ks Artyčoky sterilované
0,5 hrst Kerblík
4 polévková lžíce Mléko kefírové
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
1 ks Paprika žlutá
0,5 hrst Petržel - nať
50 g Rukola
200 g Salám Vysočina
50 g Salát Polníček
100 ml Smetana 12% (konzumní)
100 ml Zakysaná smetana
3 ks Čekanka

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,086 kcal
Kilojoule 4 544kJ
2% Sacharidy 6 g
49% Tuky 36 g
1% Sodík 28 mg
21% Bílkoviny 12 g

Artyčokový salát postup přípravy receptu:

1

Okapané artyčoky podusíme na rozehřátém oleji. Poté je nakrájíme na kousky. Očištěnou čekanku nakrájíme, salám pokrájíme na kolečka a očištěnou a zrníček zbavenou papriku na proužky.

2

Polníček s rukolou opereme, osušíme a všechny přísady promícháme v míse.

3

Zakysanou smetanu smícháme s kefírem, vývarem a ořechovým olejem. Bylinky opláchneme, osušíme, jemně nasekáme, vmícháme do salátu a na závěr vše smícháme se zálivkou.

4

Salát upravíme do misek a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz