Rybí vývar s candátovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí vývar s candátovými knedlíčky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 14967 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
200 g | Candát obecný |
100 g | Celer bulvový |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
20 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř bílý |
1 ks | Pórek |
2 ks | Šalotka |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
800 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 61,0mg |
Draslík | 700,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pórek, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rybí vývar s candátovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso z candáta (bez kůže) nakrájíme na kostky, krátce uložíme do mrazničky, pak rozmixujeme a protřeme sítem. Vmícháme nasekaný kopr, osolíme a opepříme. Nakonec do směsi přidáme ušlehanou smetanu. |
2 | Lžičkou vypichujeme ze směsi knedlíčky, urovnáme je na podnos vyložený fólií a vložíme do chladničky. |
3 | Oloupanou mrkev a celer nakrájíme na nudličky, šalotku na kostičky. Zeleninu osmahneme na rozehřátém másla, přilijeme vývar, uvedeme do varu a zvolna povaříme 10 minut. |
4 | Rybí knedlíčky vložíme do osolené vroucí vody a vaříme je asi 6 minut. Na talířích zalijeme knedlíčky rybím vývarem se zeleninou a ihned podáváme. |