Recept

Roštěnky se šalvějovým máslem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 14989

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 ks Citrony
700 g Hovězí roštěnka níz. peč.
125 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
250 ml Víno bílé
125 g Zakysaná smetana
10 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 753 kcal
Kilojoule 3 149kJ
2% Sacharidy 7 g
79% Tuky 59 g
16% Sodík 314 mg
67% Bílkoviny 38 g

Roštěnky se šalvějovým máslem postup přípravy receptu:

1

Šalvěj omyjeme, osušíme, několik lístků necháme na ozdobu a zbylé nasekáme. 1 lžíci nasekané šalvěje také odložíme stranou.

2

Máslo, až 2 lžíce, smícháme se šalvějí, citronovou šťávou, solí a pepřem. Zabalíme do fólie a necháme v chladničce ztuhnout.

3

Omyté maso nakrájíme na plátky, osušíme a potřeme pepřem a lžící nasekané šalvěje. Maso opékáme na zbylém rozehřátém másle asi 5 minut z obou stran, osolíme, přikryjeme alobalem a necháme na teplém místě.

4

Šťávu zalijeme vínem, krátce povaříme a vmícháme zakysanou smetanu.

5

Roštěnky urovnáme na mísu. Maso podáváme s plátky citronu, na plátky nakrájeným šalvějovým máslem, omáčkou a lístky šalvěje.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené fazole a rajčata.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept