Opilé jahody

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody omyjeme, několik větších rozpůlíme a zbylé nahrubo nakrájíme. Smícháme je s limetkovou šťávou, přidáme cukr a krátce povaříme. Potom jahody rozmixujeme, protřeme sítem a necháme vychladit.
  • 2
    Jahodové pyré ochutíme likérem, rozdělíme na dezertní talířky a ozdobíme půlkami vychlazených jahod. Pokapeme rozšlehanou zakysanou smetanou a posypeme nasekanými pistáciemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.