Recept

Platýz pečený na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15008

Ingredience

2 ks Cibule
4 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Platýz - filety
150 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 620kJ
3% Sacharidy 9 g
26% Tuky 19 g
34% Sodík 673 mg
77% Bílkoviny 43 g

Platýz pečený na slanině postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené platýze zakapeme citronovou šťávou a necháme 10 minut odležet.

2

Na pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a vyjmeme ji. Vložíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Cibuli také vyjmeme z pánve.

3

Ryby omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Postupně je opékáme na pánvi asi 4 minuty z každé strany. Vyjmeme je a uchováme horké.

4

Na pánev vrátíme slaninu a cibuli, přimícháme nasekané bylinky a směsí ryby posypeme. Před podáváním obložíme porce dílky omytého citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept