Salsa z barevných fazolí

65 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
1 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole namočíme přes noc do vody, slijeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme pod pokličkou asi 40-45 minut, doměkka.
  • 2
    Slijeme, necháme okapat, znovu slijeme a necháme vystydnout.
  • 3
    Chilli chipotle a pasillo namočíme na 10 minut do horké vody, aby změkly. Necháme okapat a vodu z namáčení si uchováme. Odstraníme stopky a semena, dužinu jemně pokrájíme a smícháme s vodou z namáčení na hladkou pastu.
  • 4
    Česnek pražíme několik minut na suché pánvi, až začnou být stroužky zlaté, rozdrtíme a přidáme k fazolím. Cibuli a tomatillos nakrájíme nadrobno a přimícháme k fazolím, přimícháme pastu z chilli, sůl a dobře promícháme.
  • 5
    Před podáváním vychladíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.