Recept

Salsa z opečených rajčat

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15013

Ingredience

2 ks Chilli paprička
0,5 ks Citrony
0,3 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
500 g Rajčata
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
5 stroužek Česnek
8 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 847kJ
12% Sacharidy 45 g
2% Tuky 2 g
8% Sodík 163 mg
12% Bílkoviny 7 g

Salsa z opečených rajčat postup přípravy receptu:

1

Rajčata nakrájíme na čtvrtky a dáme na plech. Šalotky a česnek oloupeme a přidáme k rajčatům, posypeme mořskou solí a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C 75 minut. Hotová jsou, když začnou osychat, nesmí se spálit.

2

Necháme vychladnout, oloupeme a dužinu jemně nakrájíme. Ze šalotek odstraníme celou vnější slupku. Šalotku i česnek nakrájíme nahrubo a smícháme v míse s rajčaty.

3

Listy rozmarýnu otrháme se stonku a jemně nakrájíme, polovinu přimícháme ke směsi. Chilli namočíme do horké vody asi na 10 minut, necháme okapat, odstraníme stonky a semena. Dužinu nakrájíme najemno a přidáme k rajčatové směsi.

4

Vmícháme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, sůl, olej a cukr. Posypeme zbylým rozmarýnem a před podáváním necháme vychladit. V lednici vydrží až týden.

Poznámka

Do salsy použijeme chilli papričku odrůdy costeno amarillo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept