Jednoduchý recept

Kuřecí játra s čínským zelím a mandlemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1503
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
55 g Hrášek
225 g Játra drůbeží
55 g Mandle
2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 932kJ
3% Sacharidy 12 g
17% Tuky 13 g
5% Sodík 91 mg
29% Bílkoviny 16 g

Kuřecí játra s čínským zelím a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Kuřecí játra očistíme a zbavíme prorostlých částí. Rovnoměrně nakrájíme na kousky.

2

V hluboké pánvi rozpálíme olej, nasypeme mandle a na mírném ohni za stálého míchání restujeme do zlatohněda. Poté mandle vyjmeme a ubrouskem osušíme. Nasypeme do pánve česnek a za stálého míchání orestujeme, cca 2minuty tak, aby olej dostal česnekovou příchuť. Česnek vyjmeme, do pánve vložíme maso. Smažíme cca 3minuty. Poté játra vyjmeme a rozložíme na talíř.

3

V pánvi osmažíme hrášek, přidáme čínské zelí a směs ještě po dobu asi 1 minuty restujeme. Zeleninu vyjmeme a přidáme k játrům.

4

Kukuřičnou mouku nejprve rozmícháme ve vodě, přidáme vývar a sójovou omáčku. Vlijeme do pánve a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme provařit dokud směs nezhoustne. Musí být čirá. Na závěr přidáme ostatní ingredience a po zahřátí ihned podáváme.

Poznámka

Mandle můžeme nahradit kešu oříšky, místo jater můžeme použít kuřecí prsa. Podáváme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept