Hovězí závitky plněné zelím

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
18 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na plátky, potřeme hořčicí, obložíme vymačkaným kysaným zelím, zavineme a sepneme jehlou nebo párátky.
  • 2
    Závitky zprudka opečeme po všech stranách na 2 lžících rozehřátého másla. Podlijeme vínem, pod pokličkou dusíme asi 45 minut.
  • 3
    Očištěné papriky pokrájíme na nudličky, omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Papriky s jablky dusíme na rozehřátém másle cca 10 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou.
  • 4
    Závitky vyjmeme, ve vydušené šťávě rozmícháme zakysanou smetanu.
  • 5
    Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.