Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15069

Ingredience

3 ks Chilli paprička
0,5 ks Cibule
150 g Hrášek
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Rajčata
200 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Sůl
450 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 248 kcal
Kilojoule 1 036kJ
10% Sacharidy 35 g
3% Tuky 2 g
15% Sodík 306 mg
9% Bílkoviny 5 g

Mexická rýže postup přípravy receptu:

1

Rýži dáme do velké ohnivzorné mísy a zalijeme jí vařící vodou, aby byla ponořená. Zamícháme, necháme 10 minut stát. Přecedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat, aby trochu oschla.

2

Konzervovaná rajčata ve vlastní šťávě vložíme do mixéru, přidáme cibuli, česnek a zpracujeme do hladka.

3

Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme rýži a smažíme nad mírným plamenem, nakonec bude zlatohnědá. Občas promícháme, aby se rýže nepřipálila. Přidáme rajčatovou směs, za stálého míchání vaříme, až se všechna tekutina vpije. Přidáme vývar, sůl, celé chilli papričky a hrášek. Vaříme, mícháme, konečně se všechna tekutina vstřebá a rýže je měkká.

4

Sejmeme z ohně, zakryjeme a necháme stát 5 - 10 minut. Chilli papričku vyjmeme, rýži načechráme, podáváme posypané pepřem. Chilli je možno použít jako ozdobu.

Poznámka

Servírujeme teplé. Hrášek můžeme vynechat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept