Jednoduchý recept

Kořeněné čipsy z plantainu

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15078

Ingredience

2 ks Brambory
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
50 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 37 kcal
Kilojoule 157kJ
1% Sacharidy 5 g
2% Tuky 2 g
0% Sodík 5 mg
2% Bílkoviny 1 g

Kořeněné čipsy z plantainu postup přípravy receptu:

1

Plantainy oloupeme, odřízneme konce a nakrájíme na šikmá kolečka.

2

V pánvi rozpálíme olej, plátky smažíme po malých dávkách do zlatohněda. Vyjmeme a necháme vykapat na papírovém ubrousku.

3

Chilli prášek smícháme se skořicí. Čipsy dáme na talíř a posypeme směsí Chilli a skořice.

4

Ihned podáváme s miskou ostré omáčky Chilli k namáčení.

Poznámka

Servírujeme teplé. Plantainy jsou škrobovitější než banány, před jídlem je musíme uvařit. Mohou být nahrazeny bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept