Jednoduchý recept

Solnohradské noky z piškotového těsta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1508

Ingredience

250 g Cukr krupice
20 g Cukr moučkový
300 g Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
400 g Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 190kJ
14% Sacharidy 51 g
7% Tuky 5 g
3% Sodík 56 mg
17% Bílkoviny 9 g

Solnohradské noky z piškotového těsta postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

2

Žloutky vyšleháme s 50g cukru krupice doběla.

3

Z bílků za postupného přidávání zbylého cukru vyšleháme pevný sníh. Lehce jej promícháme se žloutky a za postupného přisypávání prosáté mouky a promíchávání vařečkou připravíme piškotovou hmotu.

4

Mléko vlijeme do většího pekáče a uvedeme do varu. Vrstva mléka musí být nízká. Piškotovou hmotu vložíme do pekáče s mlékem, rozetřeme do stejnoměrné vrstvy a dáme do vyhřáté trouby upéci dorůžova. Navrchu bude hmota opečená a vespod vláčná.

5

Z upečené hmoty vykrajujeme pomocí lžíce malé noky, které posypeme moučkovým cukrem.

6

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept