Zapečené mleté maso s červeným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené mleté maso s červeným zelím
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 15088 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
200 g | Fazolové lusky zelené |
250 g | Maso mleté - mix |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Saturejka |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar zeleninový |
500 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 1,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 132,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Fazolové lusky zelené, Olej rostlinný, Paprika žlutá, Saturejka, Sůl, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečené mleté maso s červeným zelím postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelí nakrouháme a vaříme ve 125 ml vývaru, dokud se neodpaří tekutina. |
2 | Fazolky očistíme, spaříme a promícháme se saturejkou. Očištěnou papriku nakrájíme na kostičky. |
3 | Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na lžíci oleje, přidáme mleté maso, opečeme je, osolíme a opepříme. |
4 | Oloupané brambory nakrájíme na plátky a navrstvíme do vymazané zapékací mísy. Na brambory rozložíme nakrájenou papriku, mleté maso, fazolky a nakonec vařené zelí. Zalijeme zbylým vývarem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu. |
5 | Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |