Recept

Zapečené mleté maso s červeným zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 15088

Ingredience

400 g Brambory
2 ks Cibule
200 g Fazolové lusky zelené
250 g Maso mleté - mix
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Saturejka
1 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar zeleninový
500 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 556kJ
10% Sacharidy 37 g
27% Tuky 20 g
27% Sodík 536 mg
25% Bílkoviny 14 g

Zapečené mleté maso s červeným zelím postup přípravy receptu:

1

Očištěné zelí nakrouháme a vaříme ve 125 ml vývaru, dokud se neodpaří tekutina.

2

Fazolky očistíme, spaříme a promícháme se saturejkou. Očištěnou papriku nakrájíme na kostičky.

3

Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na lžíci oleje, přidáme mleté maso, opečeme je, osolíme a opepříme.

4

Oloupané brambory nakrájíme na plátky a navrstvíme do vymazané zapékací mísy. Na brambory rozložíme nakrájenou papriku, mleté maso, fazolky a nakonec vařené zelí. Zalijeme zbylým vývarem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.

5

Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept