Recept

Čokoládový krém se šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1510

Ingredience

100 g Cukr krupice
20 g Cukr moučkový
30 g Cukr vanilka
1 l Mléko polotučné
10 ml Olej stolní
200 g Poleva čokoládová
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
200 g Vaječný žloutek slepičí
50 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 611kJ
10% Sacharidy 37 g
31% Tuky 23 g
2% Sodík 48 mg
13% Bílkoviny 8 g

Čokoládový krém se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

3/4 dávky mléka svaříme s polovinou cukru, přidáme nastrouhanou kakaovou polevu a za stálého míchání ji rozvaříme.

2

Žloutky dobře rozšleháme se zbylým cukrem a zbylým studeným mlékem a za stálého míchání je vlijeme do vařícího mléka s polevou. Zahříváme v páře, až směs zhoustne. Nesmí se vařit, aby se vejce nesrazila.

3

Uvařený krém procedíme, přidáme vanilkový cukr a po prochladnutí krém rozdělíme do šálků vytřených olejem.

4

Šálky potom vložíme do nádoby s vodou tak, aby hladina vody sahala do 3/4 výše krému. Zvolna vaříme nejméně 1 hodinu do zhoustnutí krému.

5

Vychladlý krém vyklopíme na talířek, ozdobíme ušlehanou, moučkovým cukrem oslazenou smetanou a čokoládovými hoblinkami.

6

Ihned podáváme. Krém uchováváme stále v chladničce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept