Jednoduchý recept

Zeleninový pudink

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15104

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Fazolové lusky zelené
8 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
150 g Zakysaná smetana
300 g Špenát listový čerstvý
8 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 316kJ
10% Sacharidy 34 g
936% Tuky 702 g
25% Sodík 501 mg
13% Bílkoviny 8 g

Zeleninový pudink postup přípravy receptu:

1

Očištěné fazolky povaříme v osolené vodě 12 minut, vyjmeme je a propláchneme studenou vodou.

2

Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme omytý špenát a vmícháme zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Oloupanou mrkev (jednu nakrájíme na měsíčky a odložíme) povaříme v osolené vodě 8 minut.

4

Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme, rozpustíme ve vroucí vodě a vmícháme do špenátu. Vypláchneme nákypovou formu a naplníme ji polovinou pyré. Navrch rozložíme větší část vařené mrkve a zakryjeme špenátovým pyré. Formu vložíme na 4 hodiny do chladničky.

5

Pudink vyklopíme, nakrájíme na plátky a ozdobíme zbylou mrkví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept