Celerová kaše s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerová kaše s kuřecím masem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 15105 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
350 g | Brambory |
400 g | Celer řapíkatý |
120 g | Kuřecí prsa |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 55,2mg |
Draslík | 740,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 9,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Celerová kaše s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Brambory vaříme ve slupce asi 25 minut, scedíme je, oloupeme a ještě horké prolisujeme. |
2 | Omytý celer nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Omytá kuřecí prsa nadrobno nakrájíme. |
3 | Celer podusíme na lžíci másla, přidáme 2 lžíce vody a dusíme asi 20 minut doměkka. Po 10 minutách přidáme nakrájené maso. Petrželku omyjeme a lístky vmícháme do celeru s masem. Vše rozmixujeme. |
4 | Pyré smícháme s bramborami, zředíme zbylým máslem a stejným množstvím vody, aby vznikla hustá kaše. |
Poznámka
Kaše je určena pro děti od 7. měsíce.