Recept

Tortillový koláč s chorizem

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15123

Ingredience

Omáčka
2 ks Chilli paprička
1 ks Koriandr čerstvý
300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
4 polévková lžíce Vývar zeleninový
120 ml Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek
Tortillový koláč s chorizem
300 ml Créme fraiche
1 kávová lžička Cukr krupice
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
100 ml Olej rostlinný
2 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Skořice mletá
350 g Sýr Čedar
1,5 kávová lžička Sůl
12 ks Tortilla
500 g Vepřové maso mleté
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,070 kcal
Kilojoule 4 477kJ
15% Sacharidy 54 g
107% Tuky 80 g
38% Sodík 758 mg
65% Bílkoviny 37 g

Tortillový koláč s chorizem postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme mleté maso a drcený česnek, mícháme na mírném ohni, až maso zhnědne. Přidáme oregano, skořici, hřebíček, pepř a dusíme 3–4 minuty, pak přidáme sherry, cukr a sůl. Mícháme 3–4 minuty, aby se chutě spojily, odstavíme. Tortilly nakrájíme na 2 cm široké proužky. Do pánve nalijeme olej a rozpálíme. Tortilly usmažíme, až jsou křehké a zlatohnědé.

2

Polovinu masové směsi rozprostřeme do pekáče, na ně položíme polovinu tortillových proužků a strouhaný sýr, pak přidáme créme fraiche. Vrstvy zopakujeme. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 20–25 minut.

3

Všechny suroviny na omáčku mimo smetany dáme do mixéru. Trochu koriandru si necháme na posypání. Rozmixujeme dohladka, vložíme do rendlíku a vaříme 5 minut. Přidáme smetanu, sůl, pepř a zamícháme.

4

Omáčkou přelijeme zapečený pokrm a ihned podáváme posypané koriandrem.

Poznámka

Do omáčky patří tomatillos v konzervě, můžeme použít konzervovaná rajčata.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept