Krůtí závitky s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí závitky s bramborami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15127 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
750 g | Krůtí prsa |
2 ks | Mrkev kořen |
8 polévková lžíce | Olej sójový |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
4 polévková lžíce | Sirup cukerný |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 134,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 79,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Krůtí prsa, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej sójový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pórek, Sirup cukerný, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krůtí závitky s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Pórek a mrkev očistíme, nakrájíme na nudličky a podusíme na lžíci oleje. Vmícháme lžíci sirupu a necháme mírně zkaramelizovat. |
2 | Omyté maso nakrájíme na řízky, pokapeme lžící sirupu a 2 lžícemi sójové omáčky a opepříme. Na každý řízek položíme lžíci podušené zeleniny, maso svineme a sepneme párátkem. |
3 | Brambory oloupeme a vypíchneme z nich malé kuličky. Opečeme je na 3 lžících oleje, přidáme 2 lžíce sirupu a necháme zkaramelizovat. Udržujeme v teple. |
4 | Závitky opečeme na 4 lžících oleje, přilijeme víno a pod pokličkou dusíme 10 minut. Maso vyjmeme a necháme na teplém místě. |
5 | Vypečenou šťávu zalijeme smetanou a svaříme. Ochutíme sójovou omáčkou a opepříme. Podáváme s bramborami. |