Martinská husa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Martinská husa
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 15129 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule červená |
3500 g | Husa mražená |
3 ks | Jablka |
3 polévková lžíce | Mandle |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Šalotka |
2 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 565,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Mandle, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Husa mražená, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Martinská husa postup přípravy receptu:
1 | Z očištěné husy oddělíme křídla a krk. Do masa vetřeme sůl a pepř a husu naplníme oloupanými jablky a mandlemi. Na tučných místech maso propíchneme vidličkou a husu vložíme stehny dolů do pekáče. Přilijeme 200 ml vody a pečeme pod poklicí v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 90 minut. |
2 | Potom husu obrátíme, přidáme očištěnou šalotku a cibuli nakrájenou na dílky, krk a křídla a zalijeme 250 ml vody. Pečeme ještě 90 minut, nejdříve pod pokličkou a dopékáme bez poklice. Během pečení maso často podléváme. Upečenou husu vyjmeme z pekáče a udržujeme v teple. |
3 | Vypečenou šťávu rozředíme 100 ml vody, propasírujeme a necháme přejít varem. |
Poznámka
Podáváme s jablky a mandlemi, s knedlíky a červeným zelím.