Jednoduchý recept

Kuře s meduňkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1513

Ingredience

600 g Kuřecí prsa
3 polévková lžíce Martini bianco
1 polévková lžíce Meduňka
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Šalotka
400 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 092kJ
4% Sacharidy 13 g
43% Tuky 32 g
19% Sodík 378 mg
68% Bílkoviny 38 g

Kuře s meduňkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve nakrájíme kuřecí maso na tenké proužky. Osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme máslo a maso restujeme asi 5minut, dokud nezměkne. Poté vyjmeme, rozložíme na talíř a udržujeme teplé.

2

Do pánve přidáme zbytek másla, na plátky nakrájené žampióny, šalotku a restujeme asi 5minut doměka. Na závěr přidáme vermut, meduňku a smetanu. Kuře vložíme zpět do omáčky a zahřejeme. Již nevaříme.

3

Před podáváním dozdobíme větvičkami čersté meduňky.

Poznámka

Jako přílohu podáváme špagety nebo tagliatelle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept