Kuře v medové marinádě

75 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1189 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
85 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a očištěné kuře rozdělíme na 8 menších porcí.
  • 2
    Připravíme marinádu smícháním medu se zázvorem, sójovou omáčkou, koriandrem, šafránem a oloupanou, nasekanou cibulí. Do marinády přidáme spařená, oloupaná rajčata nakrájená nadrobno. Porce kuřete vložíme do mísy a zalijeme marinádou. Necháme rozležet asi 20 minut.
  • 3
    Potom maso osmahneme v kastrole na 30 g másla a dusíme asi 25 minut v silně vyhřáté troubě. Každých 5 minut kuře poléváme marinádou.
  • 4
    Zbylou cibuli nakrájíme nadrobno a dusíme na 30 g másla s 2 dl vody asi 20 minut.
  • 5
    Výpek uvedeme do varu s octem a cibulí, osolíme, opepříme a přidáme zbylé máslo.
  • 6
    Kuře přelijeme šťávou a ozdobíme proužky limetkové kůry.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.