Recept

Kuře v medové marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15133

Ingredience

3 ks Cibule
2 kávová lžička Koriandr mletý
1 ks Kuře
1 ks Limetka
3 polévková lžíce Med včelí
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,189 kcal
Kilojoule 4 975kJ
7% Sacharidy 23 g
113% Tuky 85 g
25% Sodík 501 mg
144% Bílkoviny 81 g

Kuře v medové marinádě postup přípravy receptu:

1

Omyté a očištěné kuře rozdělíme na 8 menších porcí.

2

Připravíme marinádu smícháním medu se zázvorem, sójovou omáčkou, koriandrem, šafránem a oloupanou, nasekanou cibulí. Do marinády přidáme spařená, oloupaná rajčata nakrájená nadrobno. Porce kuřete vložíme do mísy a zalijeme marinádou. Necháme rozležet asi 20 minut.

3

Potom maso osmahneme v kastrole na 30 g másla a dusíme asi 25 minut v silně vyhřáté troubě. Každých 5 minut kuře poléváme marinádou.

4

Zbylou cibuli nakrájíme nadrobno a dusíme na 30 g másla s 2 dl vody asi 20 minut.

5

Výpek uvedeme do varu s octem a cibulí, osolíme, opepříme a přidáme zbylé máslo.

6

Kuře přelijeme šťávou a ozdobíme proužky limetkové kůry.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept