Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 15134

Ingredience

2 ks Badyán
4 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Cukr moučkový
4 ks Fíky čerstvé
1 ks Máta
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
400 g Tvaroh tučný
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
200 ml Víno portské
4 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 504kJ
16% Sacharidy 58 g
35% Tuky 26 g
2% Sodík 33 mg
32% Bílkoviny 18 g

Tvarohová pěna s fíky postup přípravy receptu:

1

Želatinu na chvíli namočíme do studené vody.

2

Tvaroh, 80 g moučkového cukru a citronovou šťávu umícháme dohladka. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a vmícháme do tvarohu. Uložíme do chladničky, dokud hmota nezačne želírovat.

3

Žloutky a 20 g moučkového cukru ušleháme do pěny, bílek a smetanu ušleháme odděleně dotuha. Vše postupně vmícháme do tvarohové hmoty, naplníme do 4 formiček a necháme tuhnout v chladničce několik hodin.

4

V hrnci ohřejeme portské víno a badyán. Omyté fíky nakrájíme na plátky a necháme ve víně jen táhnout.

5

Tvarohovou pěnu vyklopíme na talířky, upravíme s vínem a fíky a ozdobíme lístky máty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept