Recept

Španělské vinné želé s pomeranči

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15138

Ingredience

1 ks Badyán
3 polévková lžíce Cukr krupice
3 ks Hřebíček
1 ks Máta
2 ks Pomeranče
1 ks Skořice celá
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
400 ml Víno červené
6 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 400kJ
10% Sacharidy 38 g
14% Tuky 11 g
1% Sodík 14 mg
5% Bílkoviny 3 g

Španělské vinné želé s pomeranči postup přípravy receptu:

1

Víno nalijeme do hrnce, přidáme cukr, hřebíček, skořici, badyán a vše uvedeme do varu. Těsně pod bodem varu necháme na mírném ohni asi 10 minut.

2

Želatinu namočíme do studené vody. Víno procedíme jemným sítem, želatinu vymačkáme a vložíme do vína. Po rozpuštění želatiny necháme víno vychladit.

3

Oloupané pomeranče rozdělíme na dílky a upravíme do dezertních mističek. Když víno začne želírovat, nalijeme je na pomeranče v miskách a dáme chladit asi na 1 hodinu.

4

Smetanu ušleháme dotuha a před podáváním ozdobíme želé kopečkem šlehačky a lístky máty.

Poznámka

Použijeme aromatické víno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept