Recept

Jáhlový nákyp s meruňkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15146

Ingredience

200 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 hrst Hrozinky
400 g Jáhly - loupané proso
500 g Meruňky
1 l Mléko polotučné
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Skořice mletá
1 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,146 kcal
Kilojoule 4 797kJ
46% Sacharidy 164 g
60% Tuky 45 g
6% Sodík 122 mg
47% Bílkoviny 26 g

Jáhlový nákyp s meruňkami postup přípravy receptu:

1

Z mléka, jáhel a soli uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladit.

2

Utřeme polovinu másla a cukru spolu s vanilkovým cukrem a žloutky, smícháme s kaší a rozinkami a rozdělíme na poloviny.

3

Jednu polovinu rozetřeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, poklademe půlkami omytých meruněk a poprášíme skořicí. Přikryjeme druhou polovinou kaše.

4

Nákyp vložíme do středně vyhřáté trouby a chvíli zapečeme. Potom na nákyp rozetřeme ušlehaný sníh z bílků a dopečeme dozlatova.

Poznámka

Můžeme použít kompotované meruňky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept